Laying of the first stone of the new digades development center

Sascha, Kerstin, Lutz und Tim Berger sink the digades time capsule together

A bright sun accompanied the groundbreaking ceremony of the new digades development center. In front of the eyes of about 200 guests and employees, the Berger family sank the digades time capsule (which is filled with products and documents) into the fundament. The new development center will be finished end of 2018. It will host all development-related areas as well as procurement, sales, marketing, project and quality management. The three-storey building will have an usable area of approx. 2260 m². The investment volume of the project amounts to approx. 7.5 million euros.

The employees can expect a modern, future-oriented working environment. In order to sustainably improve the working conditions for product development, the new building will be equipped with modern, barrier-free working environments and development laboratories. Inside the building there is also a central atrium which offers enough space for events and extensive project work. Another special feature are the central project rooms for flexible use. These rooms can also be used for project work by external employees or employees from other company locations at any time.

In addition, the new building will improve the social infrastructure. For example, the social areas will be expanded and the company canteen will now offer significantly more space. The development center will be erected in the immediate vicinity of the existing company headquarter on Rathenaustraße, which digades moved into in 2001. The changed requirements in product development as well as the increased number of employees necessitated the investment. Over the past twelve years, the number of digades employees has almost doubled.

In addition to the construction of the new development centre, the investment project also includes the redesign of the existing office and social rooms. The former production halls on the ground floor will be redesigned: prototype and test equipment construction as well as product validation will take place here in the future. In addition, a new, modern and connected area for apprenticeship training and the mechanical workshop will be created, which also offers the possibility of future machine extensions.